ترک اعتیاد قرص | قرص چیست؟
قرص ها دارای مصارف پزشکی متعددی هستند که برای طیف گسترده ای از بیماریها و اختلالات جسمی و روانی مورد استفاده قرار می گیرند. اما متاسفانه بسیاری از افراد به صورت خودسرانه و غیر اصولی به مصرف قرص های مسکن و داروی خواب آور مبادرت می ورزند. در همین رابطه آمارها نشان می دهد که تعداد بسیاری از افراد در سال های اخیر از قرص های روانگردان و مسکن بدون نظارت پزشک استفاده میکنند. به همین دلیل برای جلوگیری از بروز وابستگیهای شدیدتر و اوردوز در اثر مصرف قرص برای درمان و ترک اعتیاد قرص به مرکز ترک اعتیاد اهواز مراجعه فرمایید.
منبع : ترک اعتیاد قرص
مراحل اعتیاد به قرص
سوءمصرف و اعتیاد به قرص مانند انواع مواد اعتیاد آور دیگر دارای سه مرحله ایجاد وابستگی می باشد. مرحله نخست وابستگی به دارو و قرص می باشد. در مرحله بعد بدن فرد و سیستم عصبی دچار حالت تحمل و مقاومت می شود و در نهایت مرحله اوردوز و حتی مرگ می باشد. در همین رابطه بسیاری از افراد در اثر سوء مصرف قرص جان خود را از دست میدهند.
قرص ها و داروهای اعتیادآور دارای طیف گسترده ای می باشند، اما مهمترین آنها شامل مسکن ها است که کدئین و مرفین از انواع شناخته شده آن می باشند. هر کدام از این داروها دارای خاصیت های آرام بخشی و مسکن هستند که معمولاً برای دورههای کوتاه مدت توسط پزشک متخصص تجویز می گردند. اما استفاده غیر اصولی و خودسرانه از این داروها می تواند عوارض شدیدی را برای افراد ایجاد نماید. به طور مثال مرفین دارای عوارض بسیار زیادی است که میتواند باعث ایجاد وابستگی های شدید جسمی و روانی در افراد گردد.
اما مسکنها دارای قدرت اعتیادآوری ذهنی و روانی بسیار شدیدی هستند و برای ترک اعتیاد آن حتماً باید به مرکز ترک اعتیاد اهواز مراجعه شود و از روش های بستری استفاده گردد. همانطور که توضیح داده شد، ترک اعتیاد قرص دارای مراحل تخصصی متعددی است و برای ترک اعتیاد آن از هر نوع و شکلی که باشد، باید حتماً از مراکز درمانی مانند کمپ ترک اعتیاد استفاده شود، تا از آسیب های بیشتر و عوارض قرص جلوگیری به عمل آمده و روند درمان و سم زدایی به درستی انجام شود.
انواع قرص های اعتیاد آور
همانطور که می دانیم داروها و قرص ها دارای طیف گستردهای هستند که هر کدام حاوی مواد مختلفی می باشند. این داروها می توانند تاثیرات مختلفی را بر سیستم عصبی و جسمی افراد ایجاد نمایند.
ترک قرص ؛ مسکن ها
به طور کلی مسکن ها دارای دو دسته قوی و ضعیف می باشند که بر اساس میزان تاثیرگذاری تقسیم بندی می گردند، اما برخی از مهمترین آنها عبارتند از :
کدئین: کدئین یکی از انواع مسکن های اعتیاد آور است که مصرف دوز بالای آن می تواند به صورت ترکیبی با مخدرهای دیگر یا الکل مورد استفاده قرار گیرد و در نهایت باعث بروز مشکلات حاد تنفسی و حتی مرگ گردد و نیاز به ترک اعتیاد قرص وجود دارد.
فنتانیل: یکی از داروهای شبه مخدر مصنوعی است که دارای قدرت اعتیاد آوری بسیار بالایی است و از مرفین بسیار قویتر است. مهمترین کاربرد آن خاصیت ضد درد می باشد که معمولا برای دردهای بسیار شدید مورد استفاده قرار می گیرد.
مرفین: یکی دیگر از انواع مسکن های بسیار قوی است که جهت تسکین دردهای شدید و طولانی مدت مورد استفاده قرار می گیرد و معمولاً کاربرد کوتاه مدت ندارد. اما مصرف بی رویه و خودسرانه آن میتواند باعث ایجاد اعتیادهای شدید جسمی و روانی در افراد شود.
اکسی کدون: دارای خاصیت ضد درد است که مصرف خودسرانه آن باعث اعتیاد می گردد و به همین دلیل باید حتماً تحت نظارت پزشک مورد استفاده قرار گیرد.
بنزودیازپین ها
بنزودیازپین ها، داروهای محرک و فعال کننده سیستم عصبی و روانی افراد است و معمولاً برای درمان اختلالات خواب و اختلالات اضطرابی مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو دارای نامهای مختلفی است و توسط شرکت های متنوعی تولید می گردد، اما مصرف خارج از تجویز پزشک و خودسرانه آن باعث ایجاد وابستگی های شدید جسمی و روانی در افراد میشود. برخی از مهم ترین انواع این دسته از داروها عبارتند از :
کلردیازپوکساید: برای درمان اضطراب و بی خوابی مورد استفاده قرار می گیرد.
کلونازپام: داروی ضد افسردگی میباشد که برای درمان انواع تشنج، شوکهای ناشی از ترس و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.
دیازپام: دارای کاربردهای درمانی است که برای کنترل و درمان اضطراب و تشنج مورد استفاده قرار می گیرد و با نام والیوم در بازار شناخته می شود.
لورازپام: جهت کنترل اضطراب و بیخوابی مورد استفاده دارد، اما به این دلیل که بسیار قوی است و اثرگذاری آن نیز بالا می باشد و مصرف خودسرانه آن باعث ایجاد وابستگی می گردد.
ترک قرص ؛ باربیتورات ها
این دسته از داروها دارای عملکردی شبیه به بنزودیازپین ها میباشند و معمولاً برای کنترل و درمان اختلالات خواب مورد استفاده قرار می گیرند. اما مصرف بیش از حد و خودسرانه آنها میتواند باعث خسارات جبران ناپذیری مانند مرگ گردد. برخی از انواع آنها عبارتند از:
- اموباربیتال
- فنوباربیتال
- پنتوباربیتال
- سکوباربیتال
محرک ها
این دسته از داروها معمولاً برای تحریک و افزایش عملکرد سیستم عصبی و فیزیکی افراد مورد استفاده قرار می گیرند و باعث تشدید ترشح دوپامین در مغز می گردند. عموماً این گروه از داروها برای اختلالات کم توجهی و بیش فعالی توسط پزشک تجویز می شوند، اما مصرف خودسرانه آن مانند سایر مواد محرک می تواند باعث ایجاد وابستگی های شدید ذهنی و روانی در افراد شود و نیاز به ترک قرص را بوجود می آورد. برخی از انواع محرک ها را در ادامه معرفی خواهیم نمود.
آمفتامین ها: برای درمان بیش فعالی توسط پزشک مورد استفاده قرار می گیرد و به افراد تجویز میشود، اما این دسته از داروها به اشکال غیر قانونی نیز یافت میشوند و خصوصیاتی مشابه کوکائین دارند و بسیار اعتیادآور می باشند. برخی از انواع آمفتامین های نسخهای عبارتند از:
- آدرال
- بنزدرین
- دگزامفتامین
ترک قرص
همانطور که پیشتر توضیح داده شد، این دسته از قرص ها می توانند بسیار اعتیاد آور بوده و مصرف مداوم آنها باعث ایجاد وابستگی های شدید ذهنی، روانی و جسمی در افراد گردد. از طرف دیگر قطع مصرف ناگهانی آن میتواند عوارض شدیدی را به افراد تحمیل نماید، به همین دلیل توصیه می کنیم برای ترک اعتیاد قرص از روش های بستری میان مدت در مرکز ترک اعتیاد اهواز استفاده کنید تا روند درمان تحت نظارت مشاورین و متخصصین اعتیاد و بر اساس متدهای درمانی استاندارد صورت گیرد.
خدمات درمانی و سم زدایی مرکز ترک اعتیاد اهواز
ترک قرص و درمان اعتیاد به آن به شکل سم زدایی تدریجی و استاندارد می باشد که به صورت بستری در یک دوره درمانی زیر نظارت متخصصین اعتیاد انجام میپذیرد. درمان اعتیاد در مرکز ترک اعتیاد اهواز تحت نظارت متخصصین ترک اعتیاد، روان شناسان و روان درمانگران اعتیاد می باشد.
افراد با مراقبت های شبانه روزی توسط مددیاران حاضر در مرکز علاوه بر طی کردن مراحل درمانی اولیه می توانند بهترین نتیجه را از ترک اعتیاد بدون بازگشت نیز تجربه نمایند. کمپ ترک اعتیاد اهواز با امکانات مناسب و استاندارد درمانی و اقامتی شرایطی را فراهم کرده تا افراد بتوانند مراحل درمانی خود را با موفقیت سپری کنند. ضمناً این مرکز درمان اعتیاد با همکاری مرکز ترک اعتیاد زنان تمامی امکانات رفاهی، درمانی و آموزشی را برای ترک اعتیاد بانوان نیز فراهم آورده است.
سوالات متداول
آیا مصرف قرص باعث اعتیاد می شود؟
مصرف قرص های مسکن و مخدر مانند انواع دیگر داروها و مواد اعتیاد آور که به صورت خودسرانه مصرف می شوند می تواند باعث ایجاد وابستگی های شدید ذهنی روانی و جسمی در افراد گردد.
آیا ترک اعتیاد قرص را میتوان در خانه انجام داد؟
خیر. اعتیاد به قرص یکی از انواع پیچیده اعتیاد به مواد مصرفی است که قطع مصرف و ترک آن دارای پیچیدگی های مختلفی است به همین دلیل برای جلوگیری از ایجاد عوارض بیشتر روحی و روانی و همچنین جسمی بهتر است برای ترک اعتیاد قرص در مرکز درمان بستری انجام شود.
عزیزان و همراهان ارجمند توجه داشته باشید که مدت زمان ترک قرص به فاکتورها و عوامل مختلفی همچون نوع و دوز ماده مصرفی، مدت زمان اعتیاد و همچنین سلامت جسمی و روانی افراد بستگی دارد که پس از انجام مشاوره های روانشناسی اولیه مشخص می گردد.
منبع : ترک اعتیاد قرص
:: برچسبها:
ترک قرص ,
ترک اعتیاد قرص ,
عوارض مصرف قرص ,
:: بازدید از این مطلب : 281
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0